Friday, August 17, 2007

På Lovisas begäran, del 3

Hej Anna

När du köper en 10-biljett får du 10% rabatt på ordinarie 2 klasspris och har möjlighet att resa med alla avgångar, även på populära avgångar. Att du kan hitta ungdomsbiljetter som är billigare än priset för en resa med 10-biljett, beror på att vi säljer ut platser på tågen, där vi inte tror att vi kan sälja alla biljetter till fullt pris. Hur många rabatterade biljetter och vilket pris de får styrs av efterfrågan att resa med respektive tåg. De billigaste biljetterna finns därför på de tåg där efterfrågan är som minst.

Det stämmer att ett månadskort kan vara billigare än en 10-biljett. Priserna för våra kort sätts utifrån den marknad som råder. Vi tittar på vilka priser andra bolag på marknaden tar och försöker att anpassa oss för att vara konkurrenskraftiga. För en kund som pendlar varje dag erbjuder vi månadskort på de korta och medellånga sträckorna och årskort för de längre sträckorna. För den som inte reser så ofta kan vi på korta och medellånga sträckorna erbjuda 10-biljetter och på de längre sträckorna Just nu-biljetter. Naturligtvis kan du köpa ett månadskort om du kommer att tjäna på det jämfört med att köpa en 10-biljett. Månadskorten finns bara i prisnivå vuxen, eftersom de är så pass kraftigt rabatterade mot ordinarie pris.

I dagsläget erbjuder vi inte avbetalning för årskorten. Vi kommer att se över våra biljetter och kort och eventuellt kan någon form av lösning på detta införas i framtiden.

Med vänliga hälsningar

Sofie Fjellman

enligt uppdrag av
Thomas Kjellgren - SJ Kundombudsman

No comments: